It is currently Sun Nov 18, 2018 12:16 pm



Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Unexpected problem!
PostPosted: Thu Jul 20, 2017 2:46 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
Posts: 2907
Location: Norn Iron
ECU Model: No ECU
gnutz2 wrote:
stevieturbo wrote:
I think that's what it shows anyway ?

Most cars will work perfectly fine with no case ground, I think mine was the first ( or certainly one of the first ) to exhibit problems with the S-Series first came out !


So you had problems when grounding the case? What kind of problems?


No, I had problems when there was no way to ground the case.

The problems in my case were small, but very annoying. For most part car drove fine, and no apparent issues under load.

However when pulling away from a stop, it had a really easy tendency to stall. And when cruising at say 70mph every now and then the engine would basically hiccup. No rhyme nor reason as to the circumstances or times it would happen, just seemed random, but most noticeable at those times.
And it would put you in mind that the damn thing was about to breakdown.

So I would say it had somehow affected the crank trigger or something, but that was nearly 10 years ago, so dont recall all the details, other than those symptoms.

As I had changed from a P8Pro..I had made a patch harness so it was very easy for me to swap back. With it re-fitted there was no problem.

Allan eventually came to the conclusion of earthing the case ( via the comms connector plug nut ) and amazingly that fixed it.
He had deliberately made the case totally isolated from all wiring...I think he mentioned in case some dummies managed to short the case out in the car. I guess someone must have done it at some time with other ecus lol.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unexpected problem!
PostPosted: Sun Jul 23, 2017 3:47 pm 
Offline

Joined: Tue Jul 03, 2012 2:33 am
Posts: 190
ECU Model: S100 Pro
Image

This is what happens when I ground the case, normal operating would see one cam error when starting the car and that's it.

The solution for now is leaving the ground off.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC - 5 hours