It is currently Tue Jun 19, 2018 1:21 am



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Wed May 02, 2018 2:47 pm 
Offline

Joined: Fri May 04, 2012 2:51 pm
Posts: 52
ECU Model: P8 Pro
Hi All
Whilst tweaking the start fueling map it decided to not fire up. After the Third start.
After a bit of investigation I seen to have lost fuel and Spark signals.
The crank sensor is sending a signal and there is 12v to the coils but no 12v to the injectors.

The map seemed to be corrupted as there was some odd numbers in the general engine settings. So I installed a good map but it still won't fire, I'm a bit concerned it burn out one or more of the outputs
Thanks for any help in advance


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Wed May 02, 2018 6:31 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
Posts: 2851
Location: Norn Iron
ECU Model: No ECU
12v at injectors or coils comes from your wiring, not the ecu.

Do you have ecu comms ?

Do all sensors appear to read normally when connected ?

Does fuel pump prime as normal on power on ?

Do you get an rpm signal when cranking ? How does such info appear on Diagnostic screen during cranking etc ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Thu May 03, 2018 12:33 am 
Offline

Joined: Fri May 04, 2012 2:51 pm
Posts: 52
ECU Model: P8 Pro
stevieturbo wrote:
12v at injectors or coils comes from your wiring, not the ecu.

Do you have ecu comms ?yes

Do all sensors appear to read normally when connected ?yes

Does fuel pump prime as normal on power on? yes I'm getting good fuel pressure at the rail and both fuel pumps are working when the immobiliser is switched off[/color]

Do you get an rpm signal when cranking ? yes it's shows an ac voltage on my multimeter How does such info appear on Diagnostic screen during cranking etc ?yes it shows about 150 rpm on the real info page


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Thu May 03, 2018 1:52 am 
Offline

Joined: Thu Jul 28, 2011 4:10 am
Posts: 812
ECU Model: S100 Pro
I assume the coil and injector test doesn't work either.
Try hooking coils/injectors up to any spare outputs you have to confirm if the output drivers have failed.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Thu May 03, 2018 4:20 am 
Offline

Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
Posts: 2851
Location: Norn Iron
ECU Model: No ECU
So then you need to investigate why the wiring on your car no longer provides 12v to the injectors.

That is a wiring fault with the vehicle, nothing to do with the ecu


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Thu May 03, 2018 4:31 am 
Offline

Joined: Fri Feb 28, 2014 1:03 pm
Posts: 1029
ECU Model: S40 Pro
Distributor: DTA
Firmware Version: 79
You can also see if the ECU is getting a crank signal by looking for the RPM while cranking in the diagnostic display.
If there is no RPM, there will be no output from the ECU.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Thu May 03, 2018 4:59 am 
Offline

Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
Posts: 2851
Location: Norn Iron
ECU Model: No ECU
It appears he has an rpm signal ok.

Eveything being said points to a fault with the vehicle wiring, not ecu related.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Thu May 03, 2018 6:27 am 
Offline

Joined: Fri Feb 28, 2014 1:03 pm
Posts: 1029
ECU Model: S40 Pro
Distributor: DTA
Firmware Version: 79
stevieturbo wrote:
It appears he has an rpm signal ok.

So it does.

Carry on. :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Thu May 03, 2018 12:13 pm 
Offline

Joined: Fri May 04, 2012 2:51 pm
Posts: 52
ECU Model: P8 Pro
stevieturbo wrote:
It appears he has an rpm signal ok.

Eveything being said points to a fault with the vehicle wiring, not ecu related.

Thanks Stevie your a star.
I retested all the relays and fuses on the ecu/ fuel pump circuit and found one of the terminals not providing 12v. Swapped out the relay and it started.
Thanks for pointing me in the right direction


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I'm a bit concerned my P8pro is goosed
PostPosted: Thu May 03, 2018 12:57 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
Posts: 2851
Location: Norn Iron
ECU Model: No ECU
Good stuff.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC - 5 hours