It is currently Mon Oct 15, 2018 4:35 pm



Post new topic Reply to topic  [ 125 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next
Author Message
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Sun Oct 15, 2017 1:22 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
Posts: 2900
Location: Norn Iron
ECU Model: No ECU
Most sequentials come with a gear display to hook up to the pot ? Which would be active at all times.

Dont think they're too expensive, so if there is a pot they should be able to work.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Thu Apr 26, 2018 3:44 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 28, 2015 5:42 am
Posts: 57
ECU Model: S40 Pro
Distributor: Lotusbits
Firmware Version: 75
I have posted here before about the abrupt on/off nature of fuel cutoff on overrun. I have just found that a technique to overcome this used by Honda (and possibly others) is to incorporate a 0.5 second delay before cutoff is activated. Would it be possible to add a configurable delay parameter to the fuel cutoff on overrun feature?

As a minor point on this feature, when cutoff is activated, the system still logs fuel utilisation according to the values set in the main fuelling map - it doesn't recognise that fuel cutoff is active.

Thanks, Richard


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Fri Apr 27, 2018 3:47 am 
Offline

Joined: Fri Feb 28, 2014 1:03 pm
Posts: 1116
ECU Model: S40 Pro
Distributor: DTA
Firmware Version: 79
Not on the current hardware, we don't have any timers left to implement that with.
It's something I'll not for the new hardware.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Sat Apr 28, 2018 12:50 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 28, 2011 4:10 am
Posts: 852
ECU Model: S100 Pro
I use the fuel cut on overun and it is barley perceptible. Just needs setting right.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Sat Apr 28, 2018 2:05 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 06, 2011 7:13 am
Posts: 22
ECU Model: S60 Pro
Firmware Version: 78
Mine is also very smooth transition from normal running into fuel cut and back on again mine is set at 1800rpm i think it may be down to how rich or lean you are at specific rpm that it comes on or goes off.


Im at 16 afr on most low load sites so i can try get good mpg when in following trafic :D


John


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Wed May 02, 2018 3:24 am 
Offline

Joined: Mon Apr 09, 2012 11:08 am
Posts: 53
ECU Model: S80 Pro
Firmware Version: 62
Is there a possibility that some extra data could be added to the CAN stream, particularly the status of fuel pump and fan it would be handy for people wanting to use a PDM. launch control, traction, pit limiter, map 1/2 could be useful to have too.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Wed May 02, 2018 3:28 am 
Offline

Joined: Fri Feb 28, 2014 1:03 pm
Posts: 1116
ECU Model: S40 Pro
Distributor: DTA
Firmware Version: 79
That's all fairly easy to do. I have most of that already on the dash stream, so adding it to the general stream is no problem.
I'm planning some firmware updates this month, so will add those in.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Thu May 24, 2018 2:05 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 16, 2012 1:39 pm
Posts: 79
ECU Model: S40 Pro
Firmware Version: 58
I have notice that when a car stays a long time at idle the wideband goes richer, i suppose its because of hot air that make fuel mixer richer...

so is it possible to have a table like idle base advance map but for fuel only at idle with water or air temp user selectable se we can map fuel separately for idle when we dont use idle valve ??


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Thu May 24, 2018 4:51 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 02, 2011 12:08 pm
Posts: 2900
Location: Norn Iron
ECU Model: No ECU
sire the air temp somewhere less affected by heat soak...or closed loop.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Feature Request thread ( make sticky )
PostPosted: Fri May 25, 2018 2:59 am 
Offline

Joined: Thu Jul 28, 2011 4:10 am
Posts: 852
ECU Model: S100 Pro
closed loop does it just fine. heat soak on the air temp sensor can squw things up but closed loop sorts it out any way in my Experience


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 125 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC - 5 hours